Home » Mindful wandeling

Mindful walking

Iedere eerste zondag van de maand organiseren wij een mindful wandeling in de natuur van Roeselare.
Hierna kunnen de deelnemers kiezen om er een cursus aan te koppelen van 5 lessen.

Wat is mindful walking?

Tijdens een wandeling in het bos van +/- 5 km neem ik de deelnemers mee uit de ratrace van het leven en laat hen kennismaken met mindfulness. We laten hen ontdekken en ervaren wat een goeie ademhaling voor henzelf, maar ook voor hun lichaam kan betekenen. Op een speelse manier geef ik hen tips en tricks die zij in hun dagelijks leven kunnen toepassen om zo meer ontspannen en meer energie te kunnen krijgen. Ze beleven en leren vooral voelen vanuit hun hoofd naar hun hart.

In totaal wandelen we +/- 5 km. Om de 500m stoppen we eens en geven wij hen leuke opdrachten rond mindfulness. Op een toffe manier leren ze o.a. ontdekken wat een juiste ademhaling met hen doet. Het is een leuke belevenis en er heerst een ongedwongen sfeer. Ze zullen naar huis gaan met praktische tips & tricks om ook thuis toe te passen.

Wil jij deelnemen aan Mindful walking?

De initiatie gaat door,  vanaf 4 deelnemers en staan gepland op:

  • zondag 3 maart 2024
  • zondag 7 april 2024
  • zondag 8 september 2024
  • zondag 3 november 2024

Locatie: Bergmolenbos of Krommebeekbos (wordt nog bepaald)
Prijs: 15 euro.

Enkele getuigenissen

Hey Katrien, de laatste les vond ik het interessant, met de bodyscan, blinddoek ed. Ook de les waar onze zintuigen moesten waarnemen, was ook heel leuk, gemakkelijk toepasbaar. Dus keuze genoeg 😄

– Tineke –

Ik heb zo genoten van de zondagen mindfulrun waar ik deelgenomen heb … 1 zondag heb ik moeten missen.
Het grootste probleem bij mezelf is dat ik telkens mijn agenda zodanig vol boek dat ik mijn rust niet terug vind. Ik heb geleerd dat ik met anders om te gaan met de drukte door de neusademhaling toe te passen dat ik toch wel besef dat ik daar heel veel deugd van heb. Besef ook dat ik mijn dagelijkse leven zal moeten aanpassen, er anders mee omgaan.
Ik heb ook er van genoten blinddoek lopen en wandelen, dat deed ik echt graag . Helemaal kon ik me ontspannen bij de bodyscan, je hebt dit top gedaan😄
Ik beloof aan mezelf dat ik in de toekomst mijn agenda zal moeten aanpassen zodanig dat ik mijn werk met plezier zal blijven doen!

– Annelies –

Vorige week heb ik voor de eerste maal deelgenomen aan de mindful walking.
Ik had totaal geen idee wat me te wachten stond of wat ik kon verwachten.

We waren met een leuke, kleine groep, wat ideaal is voor deze wandeling.
Onderweg leer je stap voor stap, op een leuke, luchtige manier inzichten verwerven. Mij heeft het alvast geïnspireerd om de tips en de aangeleerde zaken toe te passen in het dagelijks en soms hectische leven waar we alles vanzelfsprekend vinden.

Dit was mijn eerste, maar zeker niet mijn laatste kennismaking met Vita Sana. Katrien neemt je mee op een enthousiaste, positieve en motiverende manier en met respect voor ieder zijn persoonlijkheid. Op een aangename manier zorgt ze dat je stap voor stap en op je eigen tempo je grenzen verlegt. Deze wandeling is ideaal als beginner om kennis te maken met het gegeven mindfulness. Een echte aanrader!

– Eveline –

Op zondag 30 mei trokken enkele gezinsbubbels zich onder begeleiding van VITA SANA terug in het Bergmolenbos. Ouders en kinderen kwamen tot rust in de natuur. Op een speelse manier leerden we een goede ademhaling aan en genoten we met al onze zintuigen van de natuur.

Een verfrissend en familievriendelijk bosbad op initiatief van @ARhus.roeselare.

– Eva –

Tof om te doen, duur was perfect, denk dat je net iets meer uit de mindful walk haalt als je dit meer doet. Wist niet goed op voorhand waar me aan te verwachten, maar vond het zeker leuk en interessant om te doen, een aanrader!
De tijd is voorbij gevlogen, ter plaatse relax zonder echt tijdsbesef. Goede begeleidster die iedereen in de groep meenam en beleefd commercieel bleef.

– Fit4Work, Stad Roeselare –

Initiatie
mindful walking

Twijfel je nog of mindful walking iets voor jou is? Wij bieden een initiatieles aan voor slechts 15 euro per persoon.

Interesse?

Schrijf je in voor een initatieles door 15 euro te storten op BE81 0689 3812 5524 met vermelding van “Naam + initiatie Mindful wandelen + datum.

Full experience
mindful walking

Nadat je volledig overtuigd bent kan je je inschrijven voor de volledige beleving voor slechts 95 euro per persoon voor 5 lessen. Gaat door vanaf 4 deelnemers.

Interesse?

Schrijf je in voor de full experience door 95 euro te storten op BE81 0689 3812 5524 met vermelding van “Naam + 5 weekse Mindful wandelen”.

interesse?Schrijf je in voor onze mindful walk    Je inschrijving is pas geldig na betaling van het inschrijvingsgeld van
    € 15,00 voor de initiatie mindful walking en € 95,00 voor de full experience op BE81 0689 3812 5524.